Polis Buru Penyebar Gambar Inspektor Mati Ditembak

Polis sedang mengesan penyebar gambar di laman sosial Facebook berhubung kematian seorang pegawai polis yang ditemui dengan kesan tembakan di dahi di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pasir Puteh, hari ini, kerana mengaibkan keluarga mangsa.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersil Kelantan Superintendan Mohamed Zulmazi Che Daud berkata, pihaknya akan membuka kertas siasatan untuk mengambil maklumat orang pertama yang menyebarkannya, sebelum mengesan individu tertentu yang lain.

Menurutnya, gambar tular yang jelas itu menunjukkan kesan kecederaan teruk di kepala tidak sepatutnya berlaku dan perlu mengambil kira kepentingan orang lain terutama keluarga mangsa.

"Saya sahkan menerima (gambar) itu dan siasatan akan dijalankan dengan segera untuk mengesan indvidu yang disyaki.

"Kes ini akan disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan," katanya di Pasir Puteh, hari ini.

Harian Metro hari ini melaporkan, seorang pegawai polis berpangkat Inspektor ditemui mati dengan satu kesan tembakan di bahagian dahi di IPD Pasir Puteh.

Mangsa berusia 29 tahun ditemui pada jam9 pagi di atas kerusi di pejabatnya oleh anggota polis.

Mangsa bertugas sebagai Pegawai Penyiasat Jabatan Siasatan Jenayah Komersial yang bertugas dari 8 pagi semalam hingga 8 pagi tadi serta bertanggungjawab membuat rondaan di sekitar Pasir Puteh.

No comments