5 Selebriti Malaysia Berhijab Paling Bergaya & Stylish

Siapa cakap kalau berhijab dan menutup aurat tak boleh bergaya? Ada yang cakap, kalau pakai tudung ni kena pakai macam ‘makcik-makcik’.

Tapi banyak dan jenis fesyen dan gaya yang anda boleh gayakan tapi masih menutup aurat.

Jika anda masih tercari-cari gaya yang sesuai khusus untuk wanita berhijab, boleh la singgah ke Instagram mereka ini untuk dijadikan sebagai rujukan.

1. Elfira Loy


Elfira ternyata bijak menggayakan fesyen dengan caranya tersendiri. Ada masanya dia berfesyen seperti gadis remaja. Pakai lah apa saja pun, tak ada pun nampak macam makcik-makcik. Walaupun bertubuh kecil molek, namun, Elfira bijak bergaya dan menampakkan saiznya lebih tinggi.

2. Sarah Hildebrand


Orangnya cukup cantik. Gadis kacukan ini memang tiada masalah untuk mengayakan apa saja. Sarah lebih suka tampil kasual dan mengayakan sneakers. Jika anda jenis yang simple, boleh la cuba bergaya seperti Sarah.

3. Natasha Hudson


Wanita bertubuh tinggi ini bijak mengayakan apa sahaja gaya. Pakai apa pun nampak okay je. Natasha juga suka menggayakan warna pastel lembut sesuai dengan usianya. Jika anda ni bertubuh rendah jangan sesekali gayakan kot atau blazer labuh. Nampak tenggelam anda nanti.

4. Neelofa


Neelofa antara wanita yang menjadi idola wanita berhijab masa kini. Jutawan berjaya ini bijak menggayakan tudung dengan apa sahaja pakaian. Paling penting, Neelofa seorang yang sangat berani menyarung platform pumps ke mana saja.

5. Vivy Yusof


Gaya pemilik Fashion Valet ini tidak perlu diperkatakan lagi. Ramai wanita berhijab kalau boleh nak bergaya seperti Vivy. Vivy juga berani bermain dengan warna. Tak perlu ‘mewah’ kalau nak bergaya. Asalkan anda bijak untuk memadankan sesuatu pun dah cukup cantik.

Kredit : Cosmopolitan

No comments