United Beri Zlatan Jersi Nombor 9, Anthony Martial Tidak Puas Hati?

Bagi menghadapi musim baharu Liga Perdana Inggeris, Manchester United telah mengeluarkan senarai pemain bersama nombor jersi masing-masing.

Senarai ini menjadi bualan para peminat di media sosial berikutan keputusan United untuk menyerahkan jersi nombor 9 yang dimiliki oleh Anthony Martial pada musim lepas kepada penyerang sensasi Zlatan Ibrahimovic.

Tindakan Martial di akaun media sosialnya selepas pengumuman tersebut menguatkan lagi spekulasi peminat bahawa Martial tidak menyenangi keputusan itu.

Penyerang Perancis itu tidak lagi mengikuti akaun Twitter dan Instagram rasmi Manchester United.

Martial turut menukar gambar profil Facebooknya dengan imej yang jelas menampilkan nombor 9.Beberapa media Perancis pula melaporkan reaksi pemain tersebut berpunca daripada United yang tidak memberitahu Martial terlebih dahulu mengenai pertukaran nombor jersi.Sebahagian peminat menyokong ‘protes’ Martial dan menganggap prestasi pemain tersebut musim lalu seharusnya melayakkannya kekal memakai jersi nombor 9.

Namun ada juga peminat yang meminta Martial bertenang dan seharusnya berbangga memilik jersi nombor 11 yang pernah disarung oleh legenda United, Ryan Giggs.No comments