Adira Reda, Mahu Datuk Red Selesai Isu ‘Pegang’ Ruhainies

Hubungan mesra suaminya Datuk Seri Adnan Abu, sehingga memegang pinggang pelakon Ruhainies, tidak mengundang kemarahan Siti Adira Suhaimi.

Malah penyanyi “Ilusi” mendengar sendiri penjelasan pelakon Mr Perfect berhubung insiden Khamis lalu. Adira juga mahu suaminya menyelesaikan sendiri kontroversi itu.

“Saya berharap agar semua pihak memberi ruang dan memahami situasi saya. Hal rumah tangga terlalu peribadi untuk dikongsi bersama umum pada ketika ini.

“Saya sudah menghubungi Ruhainies bagi mendapatkan penjelasan dan tidak timbul rasa marah terhadap beliau.

“Biarlah suami saya menyelesaikan kemelut ini sendiri bersama Ruhainies. Apa sekali pun yang terjadi, saya reda,” kata Adira, 25, kepada Berita Harian.

Beliau diminta mengulas foto suaminya, yang dikenali juga dengan Datuk Red, memeluk Ruhainies ketika berada d sebuah pusat beli belah di Bukit Bintang.

BACA: ‘Saya Macam Automatik Peluk, Pegang Tangan Dia’ - Datuk Red

Adnan pada mulanya mengakui menyukai Ruhainies tetapi menukar pengakuan beberapa jam selepas itu.

Ahli perniagaan itu berkata walau teringin berkahwin lagi, namun Ruhainies bukanlah pilihannya kerana lebih mengutamakan wanita berciri “muslimah”.

Ruhainies, 24, pula menganggap video berkenaan “satu perangkap” dan menyedari Datuk Red sudah memilki dua isteri.

Adira, isteri kedua Datuk Red sejak Disember lalu, bermadu dengan Syarifah Norshafila Hassim, yang lebih dikenali sebagai Datin Red.

No comments