Sinopsis Filem Paling Seram - Jwanita (2015)

Sebuah filem seram yang dibintangi oleh Maya Karin bakal menemui penonton di pawagam bermula 24 September 2015. Filem Jwanita diarahkan oleh Osman Ali adalah berdasarkan sebuah kisah benar berkaitan dengan peristiwa jenayah yang pernah berlaku dulu.

Selain Maya Karin, filem Jwanita turut dibintangi oleh Bront Palarae, Cristina Suzanne, Datin Paduka Umie Aida, Marsha dan ramai lagi.
Manakala OST Filem Jwanita yang bertajuk Dendam Cinta, dinyanyikan oleh Datin Alyah.

Sinopsis Filem Jwanita


Filem Jwanita mengisahkan tentang seorang gadis bernama Jwanita (Maya Karin). Jwanita mengalami gangguan mental yang agak serius akibat kerapkali didera fizikal dan mental oleh ibubapa angkatnya. Mereka berdua adalah pengamal ilmu hitam.

Hendak dijadikan cerita, kehidupan Jwanita mula bersinar kembali dengan kehadiran Farhan (Bront Palarae). Farhan merupakan doktor yang merawat Jwanita selepas dia membunuh kedua ibu bapa angkatnya.

Namun hancur hati Jwanita kerana Farhan yang dicintainya itu, rupanya tunang kepada adik kandungnya bernama Julaika. Nasib Julaika jauh lebih baik dari Jwanita.

Jwanita menghilangkan diri pada hari perkahwinan Farhan dan Julaika. Tetapi selepas itu dia kembali semula dengan perwatakan yang sangat berbeza. Dia kembali bersama dendam di jiwa.

Untuk mengetahui kesudahan cerita ini, kenalah ke pawagam dan tonton filem Jwanita lakonan Maya Karin dan Bront Palarae bermula 24 September ini.

Video Trailer Filem Jwanita


No comments